Ce reprezintă un „credit de vacanță” și cum îl poți obține?

Credit de vacanță

Ce reprezintă un „credit de vacanță” și cum îl poți obține?

Dacă încă nu ai reușit vara asta să-ți petreci concediul într-un loc mult dorit și îți dorești o destinație un pic mai diferită, dar nu îți ajung bani pentru realizarea visului, poți lua cu tine un credit de vacanță.

Cunoaștem că un credit reprezintă relația bănească dintre creditor, care oferă un împrumut de bani și o altă persoană, care este debitorul, persoana care obține împrumutul.

Pentru a-ți finanța vacanța mult dorită, ai la dispoziție mai multe oferte, precum, un credit pentru nevoi personale, care îți oferă un termen de creditare de până la 5 ani. Sau un card de credit pentru sejururi, care îți oferă un discount, o asigurare și o asistență turistică gratuită.

Aproximativ toate băncile colaborează cu agențiile de turism, așa că îți vei putea achita vacanța prin cardul de credit cu până la 12 – 24 de rate cu 0% dobândă. Desigur, numărul de rate fără dobândă poate varia, de la 1 până la 36, în funcție de banca aleasă. La unele bănci și ratele au vacanță, astfel poți să nu plătești nimic în lunile august, septembrie și decembrie, în așa mod vacanța ta va fi totală. Dar fiți atenți să vă achitați ratele la timpul solicitat, altfel dobânda poate crește de la 0 la 20-30%.

Creditul de vacanță urmărește un șir de avantaje, deci, nu ești afectat de variația cursului de schimb; rată fixă; vârsta minimă de aplicare pentru creditul de vacanță este de 21 de ani, iar vârsta maximă de 69 de ani; un venit minim acceptat de 100 euro, venitul poate fi obținut atât din salariu, cât și din chirii, pensie sau alte activități independente; creditul poate fi solicitat pentru o perioadă de la 6 luni până la 36 de luni.

De ce anume acest tip de credit este ideal pentru vacanță? Pentru că se acordă rapid, fără garanții materiale, chiar în aceeași zi când este solicitat.

Ceea ce trebuie să cunoașteți este că banca nu vă oferă banii în mână, ci va face plata pentru călătorie direct către agenția de turism aleasă de dumnevoastră.

Deținătorii cardului de credit vor putea să achite biletul de avion, cazarea la hotel și oricare alta plată cu cardul în termen de o lună.

Pentru a solicita un credit de vacanță ai nevoie de următoarele acte: copia buletinului de identitate, dar și originalul acestuia; adeverința de venit pentru ridicarea creditului, ultima factură de utilități, cererea de credit și declarația de acord.

Acest credit poate fi oferit în baza biletului de călătorie, care reprezintă, de fapt, asigurarea creditului. Cu creditul de vacanță nu amânați vacanța mult dorită, ci plecați liniștit spre destinația de vis, iar o dată pe lună, când veți achita rata, vă veți reaminti de clipele frumoase petrecute acolo.

Mai jos puteți vedea lista băncilor care oferă clienților credite pentru vacanță fără dobândă: Banca Românească, OTP, BCR, Bancpost, Alpha Bank, Credit Europe, Unicredit, Garanti, Banca Transilvania, ș.a., țineți cont că doar la agențiile de turism partenere veți putea profita de facilitate.

Vă dorim o vacanță de neuitat.

2 comentarii la „Ce reprezintă un „credit de vacanță” și cum îl poți obține?”

  1. Îmi place acest tip de credit. Anul trecut nu aveam bani, dar după împrumutul luat pentru o perioadă de 9 luni am avut timp de viața mea în vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *