Cum îți poți pune ONG-ul pe picioare

Împrumut de afaceri

Cum îți poți pune ONG-ul pe picioare

Dispui de o instituție care lucrează independent de activitatea guvernului și dorești să ii construiești o temelie riguroasă care să îi ofere posibilitatea de a avea o viață cât mai lungă și de a desfășura o gamă cât mai largă de activități? Iată ce ar trebui să știi:

În general, principalele surse de finanțare pentru astfel de organizații sunt: finanțările publice (contractele de servicii acordate de către guvern, autotități locale, agenții sau alte organizații non-guvernamentale), finanțările nerambursabile private (donații oferite de către alte instituții sau organizații ori de către cetățenii individuali sau fonduri private) sau veniturile generate de activitățile proprii (cotizațiile membrilor, publicații, vânzare de produse create de membri, taxe de participare la anumite evenimente, etc.).

Un mare ajutor pentru ONG-ul dumneavoastră pot fi și organizațiile filantropice, deoarece prin intermediul acestora sunt donate bunuri materiale sau financiare pentru una sau mai multe cauze, acest lucru fiind făcut ori din necesitatea de a fi recunoscute public, ori din generozitate. Astfel, finanțarea poate fi recunoscută ca o modalitate de manifestare a filantropiei pentru susținerea și desfășurarea activităților organizațiilor non-guvernamentale.

Esențial este să câștigați încrederea altor companii sau organizații care v-ar putea sponsoriza, însă pentru acest lucru este nevoie de o echipă unită și specializată în punerea în practică a unor campanii de informare în legătură cu obiectivele organizației dumneavoastră sau realizările acesteia din trecut.

Pe lângă metodele menționate anterior intervine și autofinanțarea, care v-ar putea fi de mare ajutor în anumite situații. Conceptul se referă la cotizațiile de membru, onorariile obținute prin prestarea serviciilor și vânzarea de bunuri sau la veniturile obținute prin închirierea a unor bunuri sau echipamente care pentru moment nu sunt utlizate de ONG-ul dumneavoastră. Alegerea metodei de autofinanțare impune anumite limite si riscuri, însă ajută ONG-ul să își asigure independența din punct de vedere financiar.

Co-finanțarea este și ea de ajutor, însă în general finanțatorii externi pun condiția oferirii de fonduri doar în cazul în care 10%-20% din bugetul proiectului să fie suportat chiar de către respectiva organizație, iar implementarea proiectului trebuie să fie realizată prin intermediul altor resurse decât cele externe. Cu toate că pare o metodă de finanțare mai dificilă, aceasta poate combate efectiv dependența ONG-ului de sponsorizare și în același timp contribuie la stabilirea unui număr mai mare de parteneriate.

În România există o gamă largă de finanțatori, iar în acest fel ONG-ul dumneavoastră nu va duce niciodată lipsă de sponsorizări în caz de nevoie. Printre aceștia se numără: fundațiile individuale sau familiale, fundațiile corporațiilor sau cele comunitare care de obicei organizează activități filantropice pentru a fi de ajutor organizațiilor non-guvernamentale. Agențiile guvernamentale spre exemplu utilizează fonduri obținute de la stat, deci de la contribuabili, însă acestea pot fi uneori dificil de accesat. Firmele sau instituțiile religioase pot fi și ele sponsori importanți, dar puteți apela chiar și la alte de ONG-uri care sunt mai dezvoltate și care au capacitatea de a colecta fonduri și de a le distribui mai departe către alte instituții.

Puteți apela în paralel si la donații individuale. Chiar dacă în urma unui studiu recent acestea reprezintă un volum mic din bugetul oganizațiilor non-guvernamentale, astfel de campanii au avut mare succes în ultimii ani și au contribuit tot mai mult la sensibilizarea publicului larg, lucru care a adus ONG-uri tot mai mult în prim-plan.

Succesul dumneavoastră garantat în strângerea de fonduri pentru organizația pe care o controlați poate fi cu ușurință adus de o echipă bine pusă la punct care să exercite activități precum: evenimente și campanii de strângere de fonduri și solicitări prin intermediul mass-media, solicitări door-to-door sau colecte stradale, aplicarea unor cereri de finanțare către anumite firme, deduceri salariale sau mecanismul 2%, care este din ce în ce mai căutat și mai utilizat în ultimii ani.

4 comentarii la „Cum îți poți pune ONG-ul pe picioare”

  1. Numele meu este Wulan Sari de la Romanan. Vreau să mulțumesc mult doamnei Loana George, care ma ajutat când eram victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 45000.00uro pentru că aveam nevoie de un capital mare de 120.000,00 euro. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă și în acest proces aproape că mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou. În mai 2017, un prieten ma introdus într-o creditoră bună, doamna Loana George, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut de la o companie bună și mi-a prezentat-o ​​la CEO GARANTIE TRUST LOAN LOAN și am aplicat pentru 37.000 euro. O glumă sau o fraudă, dar am primit împrumutul meu în mai puțin de 24 de ore numai pentru 2% fără garanții. Sunt foarte fericit pentru că am fost salvat de la a deveni sărac la cineva din romanian agian așa că am sfat pe toți românii mei care urmează aici care au nevoie de împrumuturi urgente astăzi acum pentru a contacta doamna Loana George

  2. Ai nevoie de un împrumut imediat pentru a-ți plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a-ți rezolva afacerea? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Nu căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut! Acordăm împrumut societăților, entităților private și persoanelor fizice cu dobândă redusă și rate accesibile de 2%. Ne puteți contacta prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *